Ugrás a tartalomra

Bemutatjuk új tagjainkat, beszélgetés Dr. Nagy Melánia ügyvéddel

2023. október 1., vasárnap – 13:55

Bemutatjuk új tagjainkat, beszélgetés Dr. Nagy Melánia ügyvéddel

 

Dr. Nagy Melánia kollégánk Komlón tevékenykedik ügyvédként, és az Ügyvédházak hálózathoz történő csatlakozása kapcsán kérdeztük őt eddigi tevékenységéről:

Mióta és hol folytatod az ügyvédi tevékenységet? Hol kereshetnek ügyfeleid?

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán dolgozom egyetemi adjunktusként, büntetőjogi tárgyakat oktatók 2016-tól. 2021-ben szereztem tudományos fokozatot. 2021-ben kezdtem ügyvédjelölti tevékenységemet Wáger János egyéni ügyvédnél, Pécsett. Az egyetemi katedra mellett szükségesnek láttam a gyakorlati tapasztalatszerzést, ezért belevágtam. 2023-ban megnyitottam a saját, önálló praxisomat Komlón és Pécsett. Mindezek mellett Baranya megyén kívül is vállalok ügyeket és a távolabbi ügyfelekkel online konzultációra is lehetőséget biztosítok.

Mely jogi területeken rendelkezel jelentősebb tapasztalattal, van-e esetleg kiemelt szakterületed?

Fontosnak tartom a folyamatos továbbképzést, fejlődést így 2017-ben fiatalkorúak ügyeinek szakjogásza végzettséget, 2019-ben mediátori diplomát szereztem. Jelenleg munkajogi szakjogász képzésben veszek részt. Így szakterületeim a fentiekhez kapcsolódnak, illetve az egyetemi évek alatt kikristályosodott számomra, hogy a büntetőjogi terület lesz az a szakterület, amellyel leginkább szeretnék foglalkozni, így többnyire büntetőeljárásokban vállalok megbízásokat, azonban számos polgárjogi, családjogi és öröklés jogi kérdéssel is foglalkozom, hiszen sokszor a bűncselekmények körülményei nem választhatóak el élesen minden más jogterülettől.

Mit gondolsz, miért kedvező az ügyfeleid számára, ha az ingatlanértékesítésük, -vásárlásuk kapcsán irodádat bízzák meg a lebonyolítással? Mi lehet az előnye, ha ügyvéd jár el ingatlanközvetítőként a képviseletükben?

Egy megfelelő ingatlan kiválasztása nem egyszerű döntés. Összetett feladat mind az eladó, mind a vevő részéről. Úgy gondolom, hogy ebben a jogi útvesztőben, megkönnyítheti a felek sikeres ingatlanszerzését, ha egy kellő szakmai tapasztalattal és tudással rendelkező ügyvéd kíséri végig őket már az első pillanattól kezdve. Számos olyan rejtett hiba kerülhet elő, amelyben a jogi segítségnyújtás elengedhetetlen vagy akár több millió forint veszteséget takaríthatunk meg vele. Az ügyfeleknek garanciát jelenthet az ügyvédi kötelező felelősségbiztosítás megléte és az etikai kódexnek való megfelelés követelménye. Az ügyfelekkel kialakított bizalom, pedig a szakmánk egyik alapköve, amelynek kialakítása és fenntartása mindenképpen elsődleges kötelességünk.

Van-e bármilyen hobbid, amit szívesen űzöl, ha éppen nem az ügyvédkedés köti le az idődet?

Igen, nagyon szeretek futni, különösen hosszútávot. Ez az a mozgásforma, amely teljesen kikapcsol és feltölt. Napi rendszerességgel futok, és idén talán 5. alkalommal teljesíthetem a maratoni távot.

Hol érhetnek el az ügyfeleid?

Elérhetőségeim:

cím: 7300 Komló, Városház tér 18/B.

tel: +36309469658

web: https://drnagymelaniaugyved.hu/

email: drnagymelaniaugyved@gmail.com

Köszönjük a válaszaidat!

A blog cikk szerzője, az ÜgyvédHázak alapítója – Dr. Zalavári György