Ugrás a tartalomra

Bemutatjuk új tagjainkat, beszélgetés a Dr. Földesi Eszter ügyvéddel

2023. május 11., csütörtök – 21:24

Bemutatjuk új tagjainkat, beszélgetés a Dr. Földesi Eszter ügyvéddel

 

Dr. Földesi Eszter ügyvéd kollégánk, Szombathelyen tevékenykedik ügyvédként, és az Ügyvédházak hálózathoz történő csatlakozása kapcsán kérdeztük őt eddigi tevékenységéről:

 

 

Mióta és hol folytatod az ügyvédi tevékenységet? Hol kereshetnek ügyfeleid?

Az egyetem elvégzése után egyből ügyvédjelöltként kezdtem jogi pályafutásomat. 2019. február óta vagyok egyéni ügyvéd, Szombathelyen, a Thököly Imre u. 46-48. szám alatt vagyok megtalálható, de nem jelent gondot az sem, ha az Ügyfél online szeretne konzultáni. Ezen kívül szívesen látok el ügyeket Vas megyén kívül is.

 

Mely jogi területeken rendelkezel jelentősebb tapasztalattal, van-e esetleg kiemelt szakterületed?

Alapvetően kártérítési jogi szakjogász vagyok. Érdeklődési köröm a klasszikus polgári jogi területekre összpontosul. Munkám során főként okiratszerkesztéseket és ellenjegyzéseket, letétkezelést, állásfoglalások készítését vállalom. Ellátok továbbá peres és nem peres képviseletet társasági jogi, ingatlanjogi, munkajogi, öröklési jogi, végrehajtási jogi területeken.

 

Mit gondolsz, miért kedvező az ügyfeleid számára, ha az ingatlanértékesítésük, -vásárlásuk kapcsán irodádat bízzák meg a lebonyolítással? Mi lehet az előnye, ha ügyvéd jár el ingatlanközvetítőként a képviseletükben?

Egy ingatlan megvásárlása sok esetben egy életre szóló döntés, ezért fontos, hogy az ember már az első lépésnél is a megfelelő szakértelemmel rendelkező személyre bízza magát. Amennyiben az Ügyfél már a folyamat legelejétől ügyvéddel jár el – így az ingatlanközvetítés során is -, biztos lehet benne, hogy a legbiztonságosabb szerződéskötésben lesz része.

Ügyvédként  - a hosszú és alapos jogi tanulmányaiknak köszönhetően - kellő szakmai hozzáértéssel rendelkezem, így átláthatóbb és tisztább kereteket tudok biztosítani a szerződéskötéshez. Mindig az Ügyfél érdekeit szem előtt tartva járok el. Rendkívül elszomorít amikor olyan esetekkel találkozom, hogy a leendő vevő az ingatlan jogi helyzetéről nincs tájékoztatva, így az ingatlan tulajdoni lapját sem tekinthette meg. Ugyanilyen megdöbbentő számomra, amikor pénzösszeg megfizetése olyan személy részére történik, aki letétkezelésre nem jogosult.

Sorolhatnám még az eseteket, de a legfontosabb, hogy ügyvédként a vonatkozó jogszabályi környezettel tisztában vagyunk, mind az eladó, mind a vevő megfelelő tájékoztatást tud kapni a vásárlási folyamatról. Fontos szempont az is, hogy az ügyvédek rendelkeznek kötelező felelősségbiztosítással, továbbá szigorú etikai szabályok vonatkoznak ránk, amely további garanciát jelent a jogügyletek során, hiszen azok az ingatlanközvetítői tevékenységre is kiterjednek.

A tapasztalat szerint amennyiben az Ügyfél az ügy minél korábbi fázisában felkeres egy képzett ügyvédet, az esetek jelentős részében közösen elkerülhetjük a nagyobb bajt és a kár bekövetkezését.

 

Van-e bármilyen hobbid, amit szívesen űzöl, ha éppen nem az ügyvédkedés köti le az idődet?

Nagyon szeretek utazni. Van egy férjem, két gyermekem, és két kutyám, velük szeretek kikapcsolódni. A kevés időben ami marad, sportolok.

 

Hol érhetnek el az ügyfeleid?

Elérhetőségeim:

9700 Szombathely, Thököly Imre u. 46-48.

+3630/473-7838

drfoldesieszter@gmail.com

 

Köszönjük a válaszaidat!

A blog cikk szerzője, az ÜgyvédHázak alapítója – Dr. Zalavári György