Ugrás a tartalomra

Bemutatjuk új tagjainkat, beszélgetés a Dr. Katona Réka Ügyvédi Iroda alapítójával, Dr. Katona Réka ügyvéddel

2023. február 3., péntek – 07:15

Bemutatjuk új tagjainkat, beszélgetés a Dr. Katona Réka Ügyvédi Iroda

alapítójával, Dr. Katona Réka ügyvéddel

 

Dr. Katona Réka ügyvéd kollégánk, a Dr. Katona Réka Ügyvédi Iroda alapító tagjaként Budapesten tevékenykedik ügyvédként, és az Ügyvédházak hálózathoz történő csatlakozása kapcsán kérdeztük őt eddigi tevékenységéről:

 

Mióta és hol folytatod az ügyvédi tevékenységet? Hol kereshetnek ügyfeleid?

2014 augusztusában tettem le az ügyvédi esküt, ügyvédi éveimet egy nemzetközi ügyfélkörrel rendelkező ügyvédi iroda tagjaként kezdtem, majd 2022 szeptemberében alapítottam meg saját ügyvédi irodámat, így jelenleg a Dr. Katona Réka Ügyvédi Iroda irodavezető ügyvédjeként tevékenykedem. Irodám Budapest szívében, a Szemere utcában található, de rugalmas vagyok, ha az Ügyfél nem személyesen, hanem az online térben szeretne konzultációt illetve egyéb jogi szolgáltatásokat, ma már ez is megoldható. Az utazás sem akadály számomra, szívesen látok el ügyeket Budapesten kívül is.

Mely jogi területeken rendelkezel jelentősebb tapasztalattal, van-e esetleg kiemelt szakterületed?

2016-ban szereztem mesterjogász diplomát az ELTE-ÁJK-n európai és nemzetközi üzleti jog szakterületen, Irodám tevékenysége is a klasszikus polgári jog és gazdasági jog területére koncentrálódik, ezen belül az alábbi területeken (a magyar mellett angol és német nyelveken) vállaljuk okiratok szerkesztését és ellenjegyzését, állásfoglalás készítését, illetve az Ügyfelek peres és nemperes eljárásokban való képviseletét: társasági jog, ingatlanjog, öröklési jog, munkajog, szellemi alkotások joga, adatvédelmi jog.

Mit gondolsz, miért kedvező az ügyfeleid számára, ha az ingatlanértékesítésük, -vásárlásuk kapcsán irodádat bízzák meg a lebonyolítással? Mi lehet az előnye, ha ügyvéd jár el ingatlanközvetítőként a képviseletükben?

Irodám három nyelven tud szolgáltatást nyújtani (magyar, angol és német), így különösen előnyös a külföldi ingatlanértékesítők és ingatlanvásárlók számára. Az ügyvédek (az 5 év jogi egyetem, 3-4 év ügyvédjelölti időszak, majd a jogi szakvizsga és adott esetben a mesterfokozatot eredményező jogászképzést (LL.M.) követően) kellő szakmai hozzáértéssel és tudással rendelkeznek ahhoz, hogy az ingatlanjog és a szerződések joga területén megadják az Ügyfélnek azt a biztonságot és támaszt, ami ebben a szakágban nélkülözhetetlen. Nemcsak arra gondolok, hogy a kellő precizitással készülnek pl. a vételi ajánlatok, szándéknyilatkozatok, hanem az ilyenkor rendszerint átadásra kerülő pénzösszeg jogcíme is helyesen kerül meghatározásra az ehhez szükséges okiratok aláírása mellett, az kerülhet akár őrzési letétbe is, hiszen az ügyvéd pénzletétet is kezelhet, együttműködő kollégáink pedig szívesen állnak rendelkezésünkre a letéti szerződések és a vételi ajánlat elfogadását követő adásvételi tranzakciók lebonyolítása során is. Az ügyvédi kötelező felelősségbiztosítás megléte és az etikai szabályoknak való megfelelés követelménye is az Ügyfelek érdekeit szolgálja, hiszen minden ügyvédek által kifejtett tevékenységre, így az ingatlanközvetítői tevékenységükre is kiterjednek. Mi több, ha az ingatlanközvetítés során megismert ügyvéd jó benyomást tett az Ügyfélre, külön megbízás alapján más jogi ügyeiben is fordulhat hozzá: hiszen a gazdasági életben a Bizalom az egyik legfontosabb mozgatórugó.

Van-e bármilyen hobbid, amit szívesen űzöl, ha éppen nem az ügyvédkedés köti le az idődet?

Edzőterem, túrázás, kirándulás, síelés, snowboard.

Hol érhetnek el az ügyfeleid?

Elérhetőségeim:

Telefon: +36 30 45 777 42       E-mail: office@katonareka.hu       Honlap: https://katonareka.hu/

 

Köszönjük a válaszaidat!

A blog cikk szerzője, az ÜgyvédHázak alapítója – Dr. Zalavári György