Ugrás a tartalomra

Bemutatjuk új tagjainkat, beszélgetés a Váczi Ügyvédi Iroda alapítójával, Dr. Váczi Péter ügyvéddel

2023. január 16., hétfő – 08:11

Bemutatjuk új tagjainkat, beszélgetés a Váczi Ügyvédi Iroda

alapítójával, Dr. Váczi Péter ügyvéddel

 

Dr. Váczi Péter ügyvéd kollégánk, a Váczi Ügyvédi Iroda alapító tagjaként Győrben tevékenykedik ügyvédként, és az Ügyvédházak hálózathoz történő csatlakozása kapcsán kérdeztük őt eddigi tevékenységéről:

 

Mióta és hol folytatod az ügyvédi tevékenységet? Hol kereshetnek ügyfeleid?

2009 nyarán alapítottam meg a Váczi Ügyvédi Irodát, mely Győr belvárosában működik. Emellett pedig 2020 telén fiókirodát létesítettem Tatán a régióban található ügyfeleink rugalmasabb kiszolgálása érdekében. Mindkét városban állunk ügyfeleink rendelkezésére, előzetes telefonos bejelentkezést követően.

Mely jogi területeken rendelkezel jelentősebb tapasztalattal, van-e esetleg kiemelt szakterületed?

Az ügyvédi joggyakorlat mellett a Széchenyi István Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán az Alkotmányjogi és Politikatudományi Tanszék tanszékvezető egyetemi docense vagyok, így a közjog területére (alkotmányjogi panasz beadványok, strasbourgi bírósági ügyek, közigazgatási perek) specializálódtam. Irodánkon belül feleségem, Dr. Vácziné Dr. Lipták Laura Martina ingatlanforgalmi szakjogász képesítéssel rendelkezik, az ő kiemelt szakterülete az ingatlanjog, mely kapcsán szeretnénk kiépíteni és fejleszteni ingatlanközvetítői tevékenységünket.

Mit gondolsz, miért kedvező az ügyfeleid számára, ha az ingatlanértékesítésük, -vásárlásuk kapcsán irodádat bízzák meg a lebonyolítással? Mi lehet az előnye, ha ügyvéd jár el ingatlanközvetítőként a képviseletükben?

Gyakori problémaként szembesülünk az ingatlan adásvételi szerződések készítése során azzal, hogy az ügyfél az ingatlanközvetítőtől nem kap meg minden lényeges jogi információt, adott esetben az aláírás éppen azért hiúsul meg, mert az ügyvédi munkafázisban derülnek ki lényeges problémák az ingatlan kapcsán. Ez kiküszöbölhető abban az esetben, ha már az ingatlan hirdetését, bemutatását is egy ügyvéd végzi, teljes jogi auditálás mellett, hiszen így az első pillanattól az utolsóig egy szakember kezében van az ingatlanvásárlás folyamata.

Van-e bármilyen hobbid, amit szívesen űzöl, ha éppen nem az ügyvédkedés köti le az idődet?

A feszültség levezetésében sokat segít a boksz, illetve szép időben a vitorlázás, a víz csendje, ami kikapcsol.

Hol érhetnek el az ügyfeleid?

Elérhetőségeim:

Ügyvédi irodánk honlapján ügyfeleink minden lényeges elérhetőséget megtalálnak: https://vui.hu/

Személyes konzultációhoz telefonos (+36 20 555 8899) vagy e-mailes (info@vui.hu) bejelentkezés szükséges!

 

Köszönjük a válaszaidat!