Ugrás a tartalomra

Bemutatjuk új tagjainkat, beszélgetés a Duna Legal - Dr. Hizsák Tamás Ügyvédi Iroda alapítójával, Dr. Hizsák Tamás ügyvéddel

2023. január 12., csütörtök – 22:46

Bemutatjuk új tagjainkat, beszélgetés a Duna Legal - Dr. Hizsák Tamás Ügyvédi Iroda alapítójával, Dr. Hizsák Tamás ügyvéddel

Dr. Hizsák Tamás ügyvéd kollégánk, a Duna Legal - Dr. Hizsák Tamás Ügyvédi Iroda alapító tagjaként Budapesten tevékenykedik ügyvédként, és az Ügyvédházak hálózathoz történő csatlakozása kapcsán kérdeztük őt eddigi tevékenységéről:

Mióta és hol folytatod az ügyvédi tevékenységet? Hol kereshetnek ügyfeleid?

Ügyvédi irodám Budapest XIII. kerületében található, az Árpád hídhoz közel a White House irodaépületben, ahová a közelmúltban, 2022 nyarán költöztünk, hogy színvonalas környezetben, könnyen megközelíthető irodaépületben fogadhassam az ügyfeleket.

Mely jogi területeken rendelkezel jelentősebb tapasztalattal, van-e esetleg kiemelt szakterületed?

Főként polgári joggal foglalkozom (kereskedelmi szerződések, ingatlanjog), de emellett társasági jogi (cégjogi) és munkajogi megbízásokat is gyakran ellátok. Elsősorban cégeknek nyújtok átfogó jogi szolgáltatásokat a mindennapi működésük során felmerülő problémáikkal kapcsolatban. Ugyanakkor magánszemélyek komolyabb ügyleteit (például ingatlanadásvétel) is szívesen vállalom. Ami a korábbi tapasztalatomat illeti, saját irodám 2022 nyarán történt megalapítása előtt nemzetközi ügyvédi irodáknál és egy nemzetközi adótanácsadó cégnél dolgoztam, így angolul és németül is állok ügyfeleim rendelkezésére.   

Mit gondolsz, miért kedvező az ügyfeleid számára, ha az ingatlanértékesítésük, -vásárlásuk kapcsán irodádat bízzák meg a lebonyolítással? Mi lehet az előnye, ha ügyvéd jár el ingatlanközvetítőként a képviseletükben?

Számos ingatlanértékesítés, ajándékozás, tehermentesítés során jártam már el és ügyfeleim minden esetben megelégedetten vették igénybe a szolgáltatásaimat. Így jelentős tapasztaltot szerezhettem a szerződések elkészítése és a gyakorlatban előforduló bonyolultabb esetek kezelése terén. Ami az ingatlanközvetítést illeti, kiemelten fontosnak tartom, hogy az ingatlanadásvétel folyamatában a felek mielőbb szakszerű jogi tájékoztatásban részesüljenek, érdekeiket kiegyenlítetten képviseljék (például megismerjék az ingatlan tulajdoni lapjának tartalmát, tisztában legyenek a foglaló, vételárelőleg fogalmaival) és az ügyvéd ne csak akkor értesüljön először az adásvételről, amikor esetleg már bizonytalan jogcímen összegek átadásra kerültek és a felek valamilyen dokumentumot (például vételi szándéknyilatkozat, vételi ajánlat) aláírtak. Ha mi ügyvédek már az ingatlanügylet első lépésétől (azaz a közvetítéstől) kezdve jelen lehetünk, akkor az az ügyfelek számára nagyfokú biztonságot, érdekeiket kiegyenlítetten képviseletét és a jogszabályok betartását biztosítja. (Utalok itt kamarai tagságunkra, felelősségbiztosításunkra és lelkiismeretes munkavégzésünkre.)

Van-e bármilyen hobbid, amit szívesen űzöl, ha éppen nem az ügyvédkedés köti le az idődet?

A jogi munka és önképzés mellett fennmaradó idő sajnos egyre kevesebb, de amikor időm engedi, szívesen kerékpározok és igyekszem minél több időt a természetben tölteni.

Hol érhetnek el az ügyfeleid?

Elérhetőségeim:

Irodánk elérhetősége: 1134 Budapest, Váci út 47/E (White House Irodaépület) 

E-mail: info@dunalegal.com

Telefon: +36 1 622 0436

Köszönjük a válaszaidat!

 

A blog cikk szerzője, az ÜgyvédHázak alapítója – Dr. Zalavári György