Ugrás a tartalomra

Bemutatjuk új tagjainkat, beszélgetés Dr. Kis Magdolna ügyvéddel

2022. szeptember 17., szombat – 09:21

Bemutatjuk új tagjainkat, beszélgetés Dr. Kis Magdolna ügyvéddel

Dr. Kis Magdolna ügyvéd kollégánk, Rábatamásiban tevékenykedik ügyvédként, és az Ügyvédházak hálózathoz történő csatlakozása kapcsán kérdeztük őt eddigi tevékenységéről:

Hogyan indult az ügyvédi karriered? Volt-e korábban más jogászi vagy egyéb munkád?

2010.-től vagyok ügyvéd, előtte a közigazgatásban dolgoztam, gyámügyben, illetve az OMMF Kecskeméti Munkavédelmi és Munkaügyi Felügyelőségén. 10 évig OKJ-s ingatlanközvetítő és értékbecslő tanfolyamon jogi ismereteket tanítottam,/mellékállásban/2006.-ban írtam egy oktatási segédanyagot a tanfolyamot szervező cég felkérésére, amiben összefoglaltam a polgári jog, szerződések, ingatlanjog, termőföld stb. vonatkozó jogszabályokban foglaltakat, amelyek elsajátítását követően, egy nem jogvégzett is kellő magabiztossággal tud orientálódni az ingatlanközvetítés világában.

Ügyvédként milyen szakterületeken dolgozol?

2022.július 1.-től folytatom ügyvédi tevékenységemet Győr-Moson-Sopron megyében, ezt megelőzően Kecskeméten éltem és dolgoztam. Az elmúlt 13 évről tudok nyilatkozni, mely szerint: büntetőjog, munkajog: munkaügyi perek, cégek munkaügyi képviselete, munkaszerződések készítése stb.; polgári jog (szerződések: adás-vételi, bérleti, öröklési, kölcsönszerződések, megállapodások házassági vagyonjog megosztásáról, jellemzően; családjogi: vagyonmegosztási perek, szülői felügyeleti joggal és járulékaival kapcsolatos perek; személyiség jogi és kártérítési perek; végrehajtás: leginkább végrehajtás megszüntetési perek.

Mi indított újra az ügyvédi ingatlanközvetítés felé?

2019.-ben elhatároztuk, hogy megválunk szeretett otthonunktól és közelebb költözünk a gyermekünkhöz. Eleinte, próbáltam magánszemélyként hirdetni a házunkat, de hamarosan rá kellett jönnöm, annak ellenére, hogy rengetegen nézték a hirdetést, jók voltak a fotók, pontos és szakszerű a szöveg, mégsem kerestek csak ingatlanosok. Hosszú „küzdelem” után, sikerült egy olyan ingatlanost találni, aki felhasználta az általam írt szöveget, meggyőztem arról, hogy egy jogtiszta ingatlant akarunk eladni, ezt követően az ő kapcsolatrendszerével rövid időn belül új tulajdonosra talált az ingatlan.

Van-e bármilyen hobbid, amit szívesen űzöl, ha éppen nem az ügyvédkedés köti le az idődet?

Igazából a családom, egy 3 éves és egy egyhónapos kisunoka boldog nagymamája vagyok. Amit nagyon szeretek még csinálni, az a fordítás, amit 1987.-ben megszerzett akkoriban még „jogi szaknyelvvel bővített nyelvvizsga” birtokában végzek 35 éve.

Hol érhetnek el az ügyfeleid?

9322 Rábatamási, Kossuth Lajos u. 5. szám alatt, a saját otthonunkban alakítottunk ki, egy külön bejáratú kellemes kis irodát, ahol szeretettel várom jövendőbeli ügyfeleimet, illetve, a mai kor követelményeinek megfelelően a jelenlegi honlapom szerint is- ami hamarosan teljesen megújul- online tanácsadással várom ügyfeleimet, okiratszerkesztés és sok más, személyes jelenlétet nem feltétlenül igénylő probléma megoldható így.

Köszönjük a beszélgetést!

A blog cikk szerzője, az ÜgyvédHázak alapítója – Dr. Zalavári György