Ugrás a tartalomra

Bemutatjuk új tagjainkat, beszélgetés Dr. Bognár Tímea Anett ügyvéddel

2022. május 20., péntek – 13:13

Bemutatjuk új tagjainkat, beszélgetés Dr. Bognár Tímea Anett ügyvéddel

Dr. Bognár Tímea Anett kollégánk, Budapesten tevékenykedik ügyvédként, és az Ügyvédházak hálózathoz történő csatlakozása kapcsán kérdeztük őt eddigi tevékenységéről:

Mióta és hol folytatod az ügyvédi tevékenységet? Hol kereshetnek ügyfeleid?

Ügyvédi tevékenységemet egyéni ügyvédként 2020. év elejétől folytatom Budafok központjában, a Promontor Udvar emeletén található irodámban.

Egyéni ügyvédi praxisomat megelőzően nemzetközi gazdasági társaságnál dolgoztam jogi előadóként, majd ügyvédi irodában tevékenykedtem alkalmazott ügyvédként.

Mely jogi területeken rendelkezel jelentősebb tapasztalattal, van-e esetleg kiemelt szakterületed?

Jogterületeimet illetően jelentős tapasztalattal és gyakorlati tudással társasági jog – és cégjog területén rendelkezem, melyből 2021- ben szakjogászi képesítést „LL.M”  szereztem az Eötvös Lóránt Tudományegyetem Állam – és Jogtudományi karán.

Másik jelentős jogterület, mellyel napi szinten foglalkozom az ingatlanjog. Szakterület iránti érdeklődésemet és tudásom átfogó bővítését példázza, hogy utolsó éves hallgató vagyok a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog – és Államtudományi karán Ingatlanforgalmi szakjogász képzésen.

Mit gondolsz, miért kedvező az ügyfeleid számára, ha az ingatlanértékesítésük, -vásárlásuk kapcsán irodádat bízzák meg a lebonyolítással? Mi lehet az előnye, ha ügyvéd jár el ingatlanközvetítőként a képviseletükben?

Mára már az ingatlanok eladása/ vásárlása, valamint bérbeadása is külön szaktudást igényel, elsősorban a jog támasztotta számos követelmény betartása és figyelembevétele okán. Álláspontom szerint - különös tekintettel az ingatlanok magas vételáraira - elengedhetetlen, hogy egy ilyen folyamat lefolytatásában már az elejétől kezdve jogi szaktudás képviselve legyen.

Ingatlanközvetítés során az ügyvédi közreműködés előnye abban rejlik, hogy minden olyan tény, esetlegesen buktató feltárásra kerül, amely a későbbiekben jogviták forrásául szolgálhat. A folyamat ügyvéd általi vezénylése egy gördülékeny és jogilag maximálisan biztosított folyamatot tud eredményezni, így az adásvételi szerződéskötés időpontjára már minden szükséges dokumentum biztosított és ellenőrzött.

Van-e bármilyen hobbid, amit szívesen űzöl, ha éppen nem az ügyvédkedés köti le az idődet?

Sportolói múltamnak köszönhetően, szabadidőmben legszívesebben, ha tehetem a szabadban sportolok – futok, teniszezem, télidőben síelek -

Hol érhetnek el az ügyfeleid?

Elérhetőségeim:

1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 25-29. Em.08. szám alatti irodámban

email: info@drbta.hu

Profil oldal: www.facebook.hu/drbognartimea

Köszönjük a válaszaidat!

A blog cikk szerzője, az ÜgyvédHázak alapítója – Dr. Zalavári György