Ugrás a tartalomra

Bemutatjuk új tagjainkat, beszélgetés Dr. Varsányi Károly Ferenc ügyvéddel

2021. április 9., péntek – 20:57


Dr. Varsányi Károly Ferenc kollégánk 2019 óta tevékenykedik ügyvédként, és az Ügyvédházak hálózathoz történő csatlakozása kapcsán kérdeztük őt eddigi tevékenységéről:


Mióta és hol folytatod az ügyvédi tevékenységet? Hol kereshetnek ügyfeleid?


Sok év jogtanácsosi, majd külföldi tevékenység után 2019-ben lettem önálló ügyvéd. Budapesten, az V. kerület Szalay utca 3. szám alatt van az irodám, de igény szerint vidékre is megyek, valamint online is elérhető vagyok a „Skype for business” alkalmazás által.
Honlapom: www.drvarsanyi.hu, illetve: www.digitalcash.hu, email: drvarsanyi@drvarsanyi.hu, tel: 06/705388940


Mely jogi területeken rendelkezel jelentősebb tapasztalattal, van-e esetleg kiemelt szakterületed?


Ingatlanforgalmi szakjogász vagyok, közigazgatási múlttal. Néhány éve (2013 óta) beleszerelmesedtem a blokklánc/kriptopénz/tokenek világába, ezért blokklánc jogászként is ismerhet az ezen területek iránt érdeklődő Ügyfél. Emellett büntetőjoggal is foglalkozom, tehát a klasszikus polgári, közigazgatási ügyek mellett, büntető ügyek kapcsán is állok Ügyfeleim rendelkezésére.


Mit gondolsz, miért kedvező az ügyfeleid számára, ha az ingatlanértékesítésük, -vásárlásuk kapcsán irodádat bízzák meg a lebonyolítással? Mi lehet az előnye, ha ügyvéd jár el ingatlanközvetítőként a képviseletükben?


Elsődlegesen a kedvezőbb díjak. Egyszemélyes ügyvédként nem kell nagy hálózatot fenntartanom és emiatt a fenntartás költségei sem terhelnek, ami az Ügyfelek számára kedvezőbb ingatlanközvetítési díjakban mutatkozhat meg. Ha emellé még az ilyen ingatlan eladás/vásárlásból/cseréből származó mögöttes ismeret is társul az adásvételi, csere stb. szerződés elkészítésénél, az szerintem külön előny lehet az Ügyfelek számára.


Van-e bármilyen hobbid, amit szívesen űzöl, ha éppen nem az ügyvédkedés köti le az idődet?


Whiskyket gyűjtök (bár már régóta nem bővült a gyűjtemény) illetve a www.digitalcash.hu kriptopénzekkel, blokklánccal, tokenekkel foglalkozó oldal szerkesztője vagyok.


Hol érhetnek el az ügyfeleid?


Több platformon is megtalálható vagyok igény szerint. Ide értve a Discord és Telegram csatornákat is, de ezeket csak előzetes megbeszélés után, főleg a „hivatalos” kapcsolatfelvétel megkönnyítése érdekében használom. „Hivatalos” alatt az egyszerű elektronikus (ok)iratot (email) értem.


Honlapom: www.drvarsanyi.hu, illetve: www.digitalcash.hu, email:drvarsanyi@drvarsanyi.hu, tel: 06/705388940
(www.drvarsanyi.hu, drvarsanyi@ drvarsanyi.hu, 1055 Budapest, Szalay utca 3. I/2., +36 70 208 7825)


Köszönjük a válaszaidat!