Ugrás a tartalomra

Bemutatjuk új tagjainkat, beszélgetés Dr. Sántha Gergely ügyvéddel

2021. április 11., vasárnap – 16:53

Dr. Sántha Gergely ügyvéd

   Bemutatjuk új tagjainkat, beszélgetés Dr. Sántha Gergely ügyvéddel

  Dr. Sántha Gergely kollégánk Tatabányán, 2020. óta tevékenykedik ügyvédként, és az Ügyvédházak hálózathoz történő csatlakozása kapcsán kérdeztük őt eddigi             tevékenységéről:

  Mióta és hol folytatod az ügyvédi tevékenységet? Hol kereshetnek ügyfeleid?

  Az irodám Tatabányán, Fő tér 20. szám alatt található, emellett  egyik állandó megbízásom miatt Veszprémben is gyakran eljárok. A jogi egyetem elvégzését követően 7 év elteltével kezdtem el az ügyvédi hivatás gyakorlását, ennek az az oka, hogy tudásomat bővíteni kívántam, így elvégeztem az ELTE adójogi szakjogász képzését.

Mely jogi területeken rendelkezel jelentősebb tapasztalattal, van-e esetleg kiemelt szakterületed?

Az ingatlanjog mellett, gazdasági és pénzügyi, illetve társasági és cégjoggal is foglalkozom, valamint természetesen a képesítésemnek megfelelően adójoggal is. Ezen jogterületek képezik a kiemelt szakterületeim. Állandó megbízás keretében gazdasági társaságok képviseletét látom el, egyúttal adójogi szakjogász képesítésemnek megfelelően adózási kérdésekben is tanácsot adok a cégeknek. Devizahitelekkel is foglalkozom, ezalatt devizaadósok képviseletét kell érteni, tagja vagyok az Ügyvédet Keresők Fogyasztó- és Jogvédelmi Egyesületének, ezen ügytípusok mondhatnám, hogy kicsit a szívemhez is nőttek, mivel sajnos nehéz helyzetbe került emberek mindennapi sorsával találkozom. Foglalkozom továbbá büntetőjoggal is, így  büntetőügyekben is állok rendelkezésre.

Mit gondolsz, miért kedvező az ügyfeleid számára, ha az ingatlanértékesítésük, -vásárlásuk kapcsán irodádat bízzák meg a lebonyolítással? Mi lehet az előnye, ha ügyvéd jár el ingatlanközvetítőként a képviseletükben?

Először is fontos kiemelni, hogy ingatlanjoggal is foglalkozó ügyvédként jó kapcsolatot ápolok  klasszikus ingatlanközvetítő irodával és ügynökeikkel, valamint kapcsolatban állok hitelügyintézővel is, így az ingatlanjogi ügyek során széleskörű szolgáltatást tudok nyújtani ügyfeleimnek. Fontos kiemelni azt is,hogy egyéni ügyvédként a működésem kevesebb teherrel jár, ami kedvezőbb díjazású ingatlanközvetítői tevékenységet tesz lehetővé. Nem elhanyagolható az sem, hogy az ügyvédeknek nagyon szigorú etikai és fegyelmi felelősségük van, amit az ügyvédi kamara felügyel és kér számon adott esetben, tehát az ügyfelek biztosan szakszerű és megbízható jogi eljárással fognak találkozni.

Van-e bármilyen hobbid, amit szívesen űzöl, ha éppen nem az ügyvédkedés köti le az idődet?

Hobbiként a labdarúgást említeném meg, azonban minden szabadidőmet igyekszem a családdal tölteni, gyakran szervezünk kirándulást, ez mindig kikapcsol.

Hol érhetnek el az ügyfeleid?

Elérhetőségeim:

Cím:2800 Tatabánya, Fő tér 20.

email:gergelylame@gmail.com

Telefonszám:06303365226

honlap: www.drsanthaugyved.hu

 

Köszönjük a válaszaidat!