Ugrás a tartalomra

Év végi Facebook nyereményjáték!

2020. december 15., kedd – 22:30

Az ÜGYVÉDHÁZAK Kft. „A kedvenc hirdetésem!” elnevezésű Facebook nyereményjáték szabályzata

 

Részvételi- és Játékszabályzat, valamint Adatkezelési tájékoztató

 

1. Az ÜgyvédHázak Kft. (cégjegyzékszám: 01-09-343792., továbbiakban: Szervező és Adatkezelő) által szervezett nyereményjátékban (továbbiakban: Játék) kizárólag azon cselekvőképes, nagykorú (18 évesnél idősebb), bejegyzett, magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személy vehet részt, aki a saját nevére szóló, valós Facebook profillal rendelkezik, a https://www.facebook.com/ugyvedhazak Facebook oldalon a 2020. december 16. napján kikerülő posztban feltett kérdésre a poszt alatt 2020. december 31. 23:59 óráig komment formájában válaszol, és nem esik a 9. és 10. pontban meghatározott kizárt személyek körébe (továbbiakban: Játékos).

 

1.1 A Játékban való részvételhez szükséges az ÜgyvédHázak által a https://www.facebook.com/ugyvedhazak oldalon posztolt játékfelhívásra és közzétett; „A kedvenc hirdetésem!” játékkérdésre hozzászólásban közölt, az https://ugyvedhazak.hu/ingatlanok internetes oldalán fellelhető ingatlanhirdetések közül egy hirdetés internetes linkjének a nyereményjátékról szóló poszt alatti hozzászólásban történő megjelenítése (továbbiakban: Pályázat).

1.2. A Játékban való részvétel önkéntes, és játékos a hozzászólás beírásával, a Pályázat benyújtásával a jelen hivatalos Részvételi- és Játékszabályzatot automatikusan elfogadja, továbbá a jelen szabályzatban meghatározott adatkezelési tájékoztató megismerését elfogadja. Az a játékos, aki nem fogadja el a Részvételi- és Játékszabályzatot feltételeket és az adatkezelési tájékoztató megismerését nem igazolja vissza, az nem vehet részt a játékban.

1.3. A Játékos által rögzített komment szövege (i) nem sértheti más személyek vagy vállalatok szellemi tulajdonhoz fűződő jogát, illetve személyiségi vagy információs önrendelkezési jogait; (ii) nem támogathat erőszakos, veszélyes vagy antiszociális vagy közerkölcsbe ütköző viselkedési formákat; (iii) nem lehet törvényjogellenes és nem sértheti az íratlan és írott közösségi szabályokat; (iv) nem sértheti mások etnikai, vallási, politikai vagy világnézeti meggyőződését; (v) nem tartalmazhat obszcén, sértő, vulgáris, fenyegető zaklató szexista vagy rasszista utalásokat; (vi) nem tartalmazhat spam jellegű üzenetet és nem okozhat technikai zavart az oldal működésében; (vii) nem sértheti a Facebook általános feltételeit.

2. A Facebook szabályzatai

2.1. A Játékos jelen szabályzat előírásain túl köteles megtartani a Facebook vonatkozó felhasználási feltételeit.

2.2. A Szervező kijelenti, hogy a Facebook Platform üzemeltetőjét Facebook Inc.-et (1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA) valamint a magyar weboldalért a Facebook Ireland Limited (Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, Dublin 2, Írország) (a továbbiakban együtt „Facebook”) teljes mértékben felmentik minden, jelen Játékkal kapcsolatos kártérítési, illetve jogi felelősség alól.

2.3. Szervező kijelenti, hogy jelen Játék – a Facebook Platform használatán túl –nem áll kapcsolatban a Facebook-kal, a promóciót a Facebook nem támogatja, ajánlja vagy szervezi, az adatok, melyeket a Játékos megad a játékban nem a Facebook, hanem a promóció Szervezőjének adatkezelésébe kerülnek és a jelen Részvételi- és Játékszabályzatban, adatvédelmi tájékoztatóban meghatározott módon kerülnek felhasználásra

2.4. A Játék során megadott személyes adatokat a Szervező kezeli, azokat a Facebook részére semmilyen körülmények között át nem adja. Ez promóció nem a Facebook szponzorálásával, ajánlásával, szervezésével, illetve együttműködésével lett megszervezve.

3. A Játék 2020. december 16. napján (szerdán) 12:00 órakor indul, és 2020. december 31. napján (csütörtökön) 23:59 óráig tart. A Pályázatok beérkezésének határideje 2020. december 31. napján (csütörtökön) 23:59 óra.

4. Egy Játékos bejegyzésenként egy Pályázatot küldhet be, és a Játékben érvényes választ adók közül a Szervező sorsolással választja ki az ajándékot nyerő Játékosokat. A Játékosok tudomásul veszik, hogy a Pályázatok beérkezési időpontján a Szervező feldolgozó rendszerébe történő beérkezéskor regisztrált időpont értendő.

5. A Szervező kizárja a felelősségét a bármely hálózat, számítógépes hardware vagy software bárminemű meghibásodása következtében elveszett, megsérült vagy elkésett Pályázatokért. A Pályázat elküldésének bizonyítását a Szervező nem fogadja el a megérkezés bizonyítékaként.

6. A Játék nyereménye egy, a Micasas webáruház https://www.facebook.com/micasas.hu termékeiből összeállított, 30.000, -Ft értékű lakásfelszerelési ajándékcsomag lesz, amely futárszolgálattal történő házhoz szállítással kerül átadásra. A nyereményt a kérdésre érdemi, értékelhető válaszoló játékosok között sorsolunk.

7. A nyeremény sorsolására 2021. január 3. napján 13.00 órakor a nyereményjáték lezárása után a https://socialwinner.besocial.hu/ oldalon található szoftvermegoldás segítségével kerül.

8. A Szervező az ajándék nyertesét Facebook privát üzenetben értesíti és nevét az adott Facebook poszt hozzászólásában közzéteszi a sorsolástól számított 8 munkanapon belül a https://www.facebook.com/ugyvedhazak Facebook oldalon.

Az ajándék nyertesének erre az üzenetre válaszolva kell megadnia teljes nevét, születési idejét, adóazonosító jelét, telefonszámát és a lakóhelyével egyező kiszállítási címét Facebook privát üzenetben.

9. A Szervező a nyereménysorsoláson összesen 1 nyertest és egy tartalék nyertest húz ki. A tartaléknyertes akkor válik jogosulttá a nyereményre, ha a nyertes Játékos nem felel meg a jelen Részvételi- és Játékszabályzatban írt feltételeknek, s így kizárásra kerül, vagy a sorsolás után a Játékos a Facebook üzenet formájában történő értesítésre 7 napon belül nem válaszol.

10. A nyertes Játékos köteles együttműködni annak érdekében, hogy a nyeremény átadására legkésőbb a sorsolást követő 30 napon belül sor kerüljön és a nyeremény a szükséges egyeztetés útján a kiszállítás megvalósulhasson. Ha ezen együttműködési kötelezettségének a nyertes nem tesz eleget, és így a nyeremény időben való átadása meghiúsul, úgy ezen körülmény a Szervező terhére nem értékelhető. A Szervező a nyeremény átvételének lehetőségét ezen határidőn belül tudja biztosítani.

11. A Szervező fenntartja magának a jogot, hogy előre nem látható körülmények esetén bármely, a jelen Részvételi- és Játékszabályzatban meghatározott nyereményt (ajándékot/nyereményt) másik nyereménnyel (ajándékkal/nyereménnyel) helyettesítsen a jelen Részvételi- és Játékszabályzatban meghatározottal azonos vagy annál magasabb értékben. A Szervező ezzel kapcsolatban reklamációt nem fogad el.

12. A Szervező a nyeremény átadásáig kizárhatja a Játékból azt a beküldőt, aki (akinek a Pályázata) nem felel meg a jelen Részvételi- és Játékszabályzatban írt feltételeknek. A Játékos téves adatszolgáltatásából eredően a Szervezőt felelősség nem terheli. A Szervező nem vállal felelősséget a névazonosság, vagy a nyertes azonosításának bármely egyéb hibájából eredő követelésért.

13. A nyeremény másra át nem ruházható, és pénzre át nem váltható. A nyereményhez tartozó esetleges SZJA fizetési kötelezettséget, valamint a postázási költségét a Szervező viseli, azonban egyéb felmerülő költségek (pl. a nyeremény átvételének helyszínére történő utazás költségei) a Játékost terhelik.

14. A Játékból ki vannak zárva a Szervező ÜgyvédHázak Kft. és a további közreműködők (Be Social Kft.) vezető tisztségviselői, tulajdonosa és ezen személyek Ptk. 8:1.§. (1) bekezdés 1. pontjában meghatározott közeli hozzátartozói.

15. A Játékosok által megadott postázási címek hiányosságáért/hibájáért (pl. névelírás, címelírás, stb.), a postai kézbesítés ez okból történő elmaradásáért vagy késedelméért, illetve a kézbesítés/szállítás során keletkezett károkért a Szervező semmilyen felelősséget nem vállal.

16. A Szervező a nyeremény tekintetében a polgári jog szabályai szerint vállal szavatosságot.

17. A Játékkal kapcsolatos információk megtalálhatóak https://www.facebook.com/ugyvedhazak internetes oldalon. A Játék hivatalos Részvételi- és Játékszabályzata és adatkezelési tájékoztatója a https://www.facebook.com/pg/Ugyvedhazak/notes/?ref=page_internal internetes oldalon jelenik meg.

18. A Szervező fenntartja a jogot, hogy kizárja minden jelenlegi és jövőben szervezett promóciójából azt, aki bármely, a Szervező által szervezett promócióban csalást/hamisítást követ el.

19. Adatkezelés: A Szervező adatkezelése a nyertes Játékos következő személyes adataira terjed ki: teljes név, születési idő, adóazonosító jel, telefonszám, lakóhely címe. A nyertes Játékos nevének és a nyerés tényének  nyilvánosságra hozatalának, valamint további személyes adata kezelésének jogalapja az Általános Adatvédelmi Rendelet 679/2016 Eu Rendelet, továbbiakban: a GDPR) 6. cikk (1) bekezdés f) pontja, a játék tisztaságához és ellenőrizhetőségéhez fűződő jogos érdek. A jogos érdeken alapuló adatkezelés ellen az érintett tiltakozhat, amely esetben az adatkezelőnek igazolnia kell, hogy kényszerítő ereje van a jogos érdeknek.

A Játékos feltétel nélkül beleegyezik abba, hogy a jelen Részvételi- és Játékszabályzatban és adatkezelési tájékoztatóban megjelölt, a Játék során általa megadott személyes adatai a Szervező a Játék lebonyolításához - és annak idejére - minden további ellenszolgáltatás és engedélyezés nélkül kezelhesse. Az a Játékos, aki nem kívánja, hogy a Szervező a személyes adatait kezelje, adatai törlését a nyilvántartásból bármikor írásban indoklás nélkül kérheti a következő címen: ÜgyvédHázak Kft., 1126 Budapest, Hollósy Simon utca 12. ½.; vagy a következő e-mail címen: info@ugyvedhazak.hu. A Játékos ugyanezen a címen, illetve e-mail címen kérheti adatai helyesbítését is.

A Játékos tudomásul veszi, hogy (i) amennyiben nem adja meg a Játék lebonyolításához szükséges, a jelen Részvételi- és Játékszabályzatban és adatvédelmi tájékoztatóban megjelölt adatait vagy amennyiben azok törlését kéri a nyeremény átadását megelőzően, az a Játékból való kizárásához vezet; valamint (ii) amennyiben jogszabály a Szervező részére kötelező adatkezelést ír elő, a Játékos által kért törlésnek a Szervező csak ezen kötelező adatkezelést követően tud eleget tenni.

Az adatok kezelését a Szervező végzi. A nyeremény kézbesítésében résztvevő Magyar Posta Zrt. (levelezési cím:1540 Budapest) a Szervező által átadott személyes adatokat (név és cím) kizárólag a nyeremény kézbesítéséhez, és kizárólag a nyeremény kézbesítésének idejéig használja fel. A Magyar Posta Zrt. adatvédelmi tájékoztatója ezen az internetes oldalon található: https://www.posta.hu/adatkezelesi_tajekoztato.

A gépi sorsolást bonyolító Be Social Kft. (Székhely: 1037 Budapest, Seregély utca 3-5. Adószám: 24239482241, Cg. szám: 01-09-997245) adatvédelmi szabályzata a következő címen található: https://socialwinner.besocial.hu/Adatvedelmi_tajekoztato.pdf.

A Szervező ÜgyvédHázak Kft. a Játékos személyes adatait a fentieket túlmenően nem adja ki további harmadik személyeknek a Játékos előzetes, megfelelő tájékoztatáson alapuló hozzájárulása nélkül.

A Játékos a Játékban való részvétellel a GDPR 6. cikk (1) a) pontja alapján kifejezetten hozzájárulását adja ahhoz, hogy a jelen szabályzat 3. pontjában említett személyes adatait a Szervező a Játék lebonyolítása céljából (ideértve többek között a Játékos azonosítását, a Játékossal való kapcsolattartást és kommunikációt, az adójogi és közterhekkel kapcsolatos kötelezettségek teljesítését is) és annak időtartamáig a jogszabályok rendelkezéseinek megfelelően kezelje, ideértve azt is, hogy amennyiben a Játékos nyertesként kerül kisorsolásra, a Szervező és a

A Szervező az internetes honlapjukon a Nyertes nevét és a nyerés tényét az ajándék megjelölése mellett nyilvánosságra hozza. A nyilvánosságra hozatal az adatkezelő jogos érdekéből történik, a játék tisztaságának és jogszerűségének bizonyítására a GDPR 6. cikk (1) f) pont.

A Játékos adatait a Szervező nem továbbítja harmadik országba, és a Játékos adataival profilalkotási tevékenységet nem végez. A sorsolás azonban gépi úton történik, és így automatizált adatkezelés valósul meg.

A Játékos a fenti elérhetőségek bármelyikén bármikor jogosult

  • hozzáférést kérni a személyes adataihoz. A Játékos jogosult a Szervező által kezelt személyes adatairól másolatot kapni és ellenőrizni, hogy az adatkezelést a Szervező jogszerűen végzi-e;

 

  • a Szervező által kezelt személyes adatai helyesbítését kérni. A Játékos jogosult a hiányos vagy pontatlan személyes adatai helyesbítésére, habár ilyen esetben az újonnan átadott adat hitelességének ellenőrzése szükséges lehet;

 

  • a Szervező által kezelt személyes adatai törlését kérni. Ez feljogosítja a Játékost arra, hogy a Szervező törölje személyes adatait, amennyiben nincsen megfelelő jogalap, ok a további kezelésükre. A Játékos abban az esetben is jogosult kérni személyes adatai törlését, amennyiben sikerrel tiltakozott személyes adatai kezelése ellen (lást alább), amennyiben a Szervező az adatokat jogellenesen kezelte, vagy amennyiben a Szervező köteles személyes adatait törölni. A Szervező bizonyos esetekben jogosult megtagadni a törlési kérelem teljesítését, melyről a Játékos megfelelően tájékoztatásra kerül. Amennyiben a Játékos a nyereményjáték lebonyolítása során kéri a Játék lebonyolításához elengedhetetlenül szükséges adatai törlését, abban az esetben ezt a Szervező maradéktalanul teljesíti, de ennek eredményeképpen a Játékos kizárásra kerül a játékból, és esetleges nyereményre való jogosultságát is elveszti;

 

  • személyes adatai kezelése ellen tiltakozni, ha az adatkezelés jogalapja a Szervező, vagy harmadik fél jogos érdeke, és a Játékos azért tiltakozik az adatkezelés ellen, mert úgy véli, hogy jogai, jogos érdekei, alapvető szabadságai elsőbbséget élveznek a Szervező vagy harmadik személy jogos érdekével szemben. A Játékos abban az esetben is tiltakozhat, ha személyes adatait a Szervező közvetlen üzletszerzés, piackutatás, vagy profilalkotás céljából kezeli;

 

  • személyes adatai kezelésének korlátozását kérni, ha például a Szervező jogellenes adatkezelést folytat, és a Játékos nem szeretné, hogy az adatok törlésre kerüljenek, és inkább az adatok felhasználásának korlátozását kéri, vagy amikor a Játékos vitatja a Szervező által kezelt adatok pontosságát;

 

  • a Szervező rendelkezésére bocsátott személyes adatai magának, vagy harmadik félnek való továbbítását kérni. A Játékos személyes adatait a Szervező részére vagy az általa választott harmadik fél részére tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban adja át. Fontos, hogy ez a jog csak a Játékos által a Szervező részére átadott adatokra vonatkozik;

 

  • bármelyik adatkezeléshez adott hozzájárulását bármikor visszavonni, amikor a Játékos személyes adatainak kezelése a Játékos hozzájárulásán alapszik. Fontos, hogy a hozzájárulás visszavonása a hozzájárulás visszavonása előtt végzett adatkezelés jogszerűségét nem érinti. Amennyiben a Játékos a Játék lebonyolítása során vonja vissza a Játék lebonyolításához szükséges adatkezeléshez adott hozzájárulását, a Játékos kizárásra kerül a játékból, és esetleges nyereményre való jogosultságát is elveszti; és

 

  • közvetlenül a hatósághoz vagy bírósághoz fordulni jogellenes adatkezelés esetén. Amennyiben a Játékos úgy véli, hogy a Szervező jogellenes kezelte személyes adatait, a Szervező azt javasolja, hogy a Játékos a fenti elérhetőségek valamelyikén mindenképpen keresse meg a Szervező-t az ügy tisztázása, és mielőbbi békés rendezése végett.  Amennyiben ez nem vezetne eredményre, vagy a Játékos nem kívánna élni ezzel a lehetőséggel, akkor a Játékosnak – az egyéb közigazgatási vagy bírósági jogorvoslatok sérelme nélkül – joga van ahhoz, hogy panaszt tegyen a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH), vagy másik, a Játékos szokásos tartózkodási helye, a munkahelye, vagy a feltételezett jogsértés helye szerint illetékes más adatvédelmi hatóságnál. A Játékos jogsértés esetén bírósághoz is fordulhat (a per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik), és dönthet úgy, hogy az eljárást a lakcíme vagy lakóhelye szerint illetékes bíróság előtt indítja meg. A NAIH elérhetőségi adatai a következők: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11. ; telefon: +36 1 391 1400; fax: +36 1 391 1410; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu  weboldal: www.naih.hu. Az illetékes bíróság az érintett lakóhelye szerinti törvényszék.
  •  

20. Adózási kérdések A nyereményt a személyi Jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (Szjatv.) 76. § (5) bekezdése által előhívott (3) bekezdése alapján adóköteles juttatás, melynek megfizetésére az Szjatv. 70. § (3) bekezdés d) pontja, valamint az Szjatv. 69. § (1) bekezdése alapján a Szervezőt terheli. A nyertes Játékos köteles minden esetlegesen szükségessé váló az adóügyi adminisztráció szempontjából nélkülözhetetlen vagy azt megkönnyítő adatszolgáltatást biztosítani, ill. nyilatkozatot megadni. Az esetleges késedelméből adódó, a Szervezőt terhelő következményekért nyertes Játékos felelőssé tehető. Szervező jogosult a nyereményeket mindaddig visszatartani, amíg a szükséges információkat Játékostól nem kapja meg. A nyeremény megszerzésének módját az átvételi elismervény igazolja, külön dokumentum kiállítására nem kerül sor. A nyertes Játékos a Játékban való részvételhez köteles a kötelezőként megjelölt személyes adatait megadni, ellenkező esetben nem tud veheti át a nyereményt. A nyertesként kisorsolt Játékosok adatait az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény 202.§-a alapján a Szervező a részükre kiszolgáltatott nyereményeket terhelő adó megfizetését követő ötödik adóév végéig őrzi meg.

A nyertes Játékos személyes adatainak ezen célból történő kezelésének jogalapja a Szervező jogi kötelezettségeinek teljesítéséből adódik a GDPR 6. cikk (1) c) pont.

Budapest, 2020.12.15. 

 

ÜgyvédHázak Kft.

Szervező